15 Ιανουαρίου 2011

Μεσογειακή Διατροφή

Είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και περιλαμβάνει ζυμαρικά, ψωμί, δημητριακά, ρύζι και πατάτες, πουλερικά και ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα και μερικά πολύ λίγο επεξεργασμένα εποχιακά τρόφιμα και ελάχιστο κρέας. Περιλαμβάνει όμως δύο βασικά συστατικά: το ελαιόλαδο που είναι η κύρια πηγή λίπους και το κρασί.
Η Μεσογειακή Διατροφή χαρακτηρίζει τις τυπικές διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Μεσογείου. Βασίζεται στην απλή παρασκευή εύγευστων γευμάτων χάρη στην ευρεία γκάμα προϊόντων που παράγονται στις χώρες της ευρύτερης Μεσογείου.


Η Μεσογειακή Πυραμίδα Διατροφής

Δεν υπάρχουν σχόλια: